Dolor o molèstia a la mandíbula quan menges i/o badalles? Soroll com un “clic” al obrir o tancar la boca? 12 consells simples per a reduir el teu dolor.

//Dolor o molèstia a la mandíbula quan menges i/o badalles? Soroll com un “clic” al obrir o tancar la boca? 12 consells simples per a reduir el teu dolor.

Dolor o molèstia a la mandíbula quan menges i/o badalles? Soroll com un “clic” al obrir o tancar la boca? 12 consells simples per a reduir el teu dolor.

 1. Tingues en compte la teva postura durant el dia. Posar notes de colors al voltant de casa i/o al lloc de treball per recordar-li que ha de seure i col·locar-se correctament. Utilitza ulleres de lectura en lloc de lents bifocals (ulleres progressives) quan es treballa a l’ordinador per evitar la tenir una postura incorrecta del coll.
 1. Quan es parla per telèfon mantenir el cap en una posició vertical. Si és necessari invertir en auriculars.
 1. Recorda la posició de la mandíbula en repòs: les dents una mica separades (sense estar completament en contacte) i la llengua i els llavis relaxats. Les dents inferiors poques vegades s’han de tocar amb les de dents superior. És especialment important pensar-hi en situacions d’estrès, de preocupació o d’ansietat.
 1. Evita serrar les dents quan empasses.
 1. Aprèn a badallar correctament. Això es pot fer col·locant la punta de la llengua tocant la part del davant del paladar, just darrere les dents frontals (incisius centrals). No obris la boca més enllà del que la llengua tocant el paladar et permeti.
 1. Evita mossegar-te les ungles i mastegar bolígrafs.
 1. Menja aliments més tous i petits. Talla en petits trossos les pomes, peres, plàtans, etc. Intenta evitar menjar blat de moro de panotxa. Mantenir una postura correcta quan es menja. S’ha d’evitar menjar aliments masticables durs.
 1. Mastega per ambdós costats de la boca per igual. Si això és difícil intenta mastegar una forquilla plena per la l’esquerra i la següent vegada una forquilla plena per la dreta.
 1. Si utilitzeu xiclets com un refrescant de l’alè, mastiqueu-lo durant uns pocs minuts. No es recomana durant períodes períodes prolongats de temps. Malgrat això, es recomana NO menjar XICLETS.
 1. Dorm boca amunt, o bé de costat. En aquest últim cas evita que la mandíbula inferior pressioni sobre el coixí. Sobretot EVITAR dormir BOCA AVALL.

 

 1. Evita descansar la mandíbula, la barbeta o la galta sobre la mà, o estirar-se al sofà de costat per veure la televisió.

   

 

 1. Si perceps sorolls articulars (clics), s’ha d’evitar el màxim possible aquests sorolls. Visita HomeFisio perquè t’aconsellin els exercicis i la postura correcta per corregir el teu problema. Aprendre a controlar el nivell d’estrès que es provoca sobre l’articulació, i comprovar si els músculs facials estan relaxats.

 

Si pateixes dolor orofacial o trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM) pots beneficiar-te de la fisioteràpia especialitzada dolor orofacial i ATM. La fisioteràpia és una opció conservadora, de primera línia per al tractament del dolor, o per ajudar amb el procés de curació durant el període postoperatori. HomeFisio us ofereix el tractament de fisioteràpia o el complement al vostre tractament principal per tal de reduir/millorar el vostre dolor. Consulta el teu dentista o cirurgià maxil·lofacial si la fisioteràpia et pot beneficiar.

 

 

 

2017-03-16T22:16:21+01:00